Monday, December 17, 2007

RECEPTI

Čorba od bundeve

Sastojci:

bundeva,
mladi luk,
wakame alga,
susamovo ulje

Priprema:
U tiganju propržiti mladi luk na susamovom ulju. Dodati kockice bundeve, vodu i pola sata kuvati sa wakame algom. Kada se sve skuva izmiksirati u aparatu.

Hleb bez kvasca

Sastojci:
5 šolja integralnog pšeničnog brašna, 3 šolje heljdinog brašna, 2 šolje pirinčanog brašna, 1/2 šolje seckanog kikirikija, 5 šolja tople vode, 2 kašike ulja,1 kašika soli, susam za posipanje.

Priprema:
Uzeti krupno mleveno heljdino brašno i ostale suve sastojke (sem susama), pa izmešati varjačom. Naliti vodu i dodati ostale sastojke. Umesiti testo.Izručiti masu u pleh dobro namazan uljem i poravnati vlažnim rukama. Površinu izbrazdati viljuškom i posuti susamovim semenom. Peći oko 45 minuta na 250 stepeni.

No comments: